Voeding en jij in balans

Lees meer

Wij helpen mensen die een moeizame relatie met voeding hebben, door hun relatie tussen voeding en zelfbeeld te verbeteren. Hierdoor stopt de constante strijd met eten en genieten zij van voeding vanuit volledige zelfacceptatie. 

Herken jij dit?

 • Dat je na een hamburger met patat vindt dat je moet compenseren?
 • Dat je je schuldig voelt als je iets ongezonds hebt gegeten?
 • Dat je niet 1 koekje kunt eten maar het hele pak neemt?
 • Dat je je zorgen maakt of je wel gezond genoeg bent?
 • Dat je niet blij bent met hoe je er nu uit ziet?
 • Dat je doordeweeks gezond probeert te eten en in het weekend alle remmen los gaan?
 • Dat je eten gebruikt als troost of comfort?
 • Dat je vindt dat bepaalde kleding je 'dik' maakt?

 

Je bent niet de enige. De meeste vrouwen worstelen hiermee. En niet alleen vrouwen, ook mannen. Dit komt door alle dieetregels en de dieetcultuur waarin wij leven. De cultuur die alleen gebaseerd is op uiterlijk vertoon en afvallen. Hierdoor zijn we onze innerlijke stem kwijt geraakt die ons precies vertelt wat ons lichaam nodig heeft en wanneer we genoeg hebben gehad. De stem die ons vrijheid geeft, zonder schuld en obsessie. Die liefdevol zegt dat we altijd goed genoeg zijn.

Wij hebben hier zelf ook mee geworsteld. Van compensatiegedrag naar een constante strijd met ons lichaamsbeeld. Nooit was het goed genoeg. Maar gelukkig weten wij nu exact hoe we je hierbij kunnen helpen. Wij (Eduard, Koen & Saonah), hebben onze krachten gebundeld. Want als wij ons leven 180 graden konden draaien, waardoor we nu een gezonde relatie met voeding en ons lichaam hebben, kan jij dat ook.

Jij kunt altijd 100% genieten van wat je eet, zonder schuldgevoel, zonder eetbuien en vanuit onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en je lichaam
 

Dit zijn wij

Koenie

Koen Vaessen

Heeey, leuk dat je dit leest! Mijn naam is Koen Vaessen, Health Coach uit het zuiden van Nederland. Na jaren een drukke, stressvolle baan als manager in retail waarin wakker worden met een blikje Redbull normaal was en ik sigaretten verkoos boven boterhammen vond mijn lijf het wel welletjes. 

Maar het was natuurlijk niet alleen die baan die er voor zorgde dat ik tegen een burn-out aanliep. Eigenlijk was mijn hele leven destructief. Ook al sportte ik veel en zeer regelmatig, goed voor mezelf zorgen deed ik alles behalve. Van weekenden vol gekke feestjes, tot overmatig drank- en drugsgebruik en alles wat daarbij kwam kijken. Deed ik heel hard mijn best mijn ware gevoelens en emoties te onderdrukken en ontvluchten.

Ik was pas 25 maar besefte me, zo kan het echt niet langer. Dit MOET anders! 

En zo begon het verhaal naar zelfverbetering. Ik startte een opleiding tot personal trainer, werd vegan, deed aan yoga, telde iedere calorie, maar nog steeds voelde ik me doodongelukkig. Eten werd een obsessie. Na een avond stappen voelde ik me ellendig, schuldig en leeg. Het sporten consumeerde me, ik keek wel 10 keer per dag in de spiegel. Nooit tevreden.

Van de buitenkant leek alles perfect, maar niets was minder waar. Het was het niet, totdat ik ervan bewust werd dat mijn ware geluk en eigenwaarde van binnen zat en de werkelijke transformatie plaatsvond. Hoe meer ik de fysieke prestaties, het tellen van calorieën en de weegschaal losliet, hoe meer de relatie met voeding en mijn lichaam verbeterde. De reis bracht mij dieper tot mezelf, en in contact met emoties. Ik leerde omgaan met stress, voelde me minder angstig en schuldig. En besefte me, hier moet ik meer mee doen.

En zo ontstond The Vegan Academy. Waarin ik niet alleen mensen help een gezonde vegan levensstijl te leven. Maar vooral de relatie met zichzelf en voeding te verbeteren. Zodat ook zij vanuit rust en kracht, zelfverzekerd in het leven kunnen staan. 

 

Scroll verder

wij

Eduard & Saonah

Hi! Ons ken je misschien al. Wij zijn Eduard & Saonah, de oprichters van 'eenvroegbegin'. Wij hebben de handen ineen geslagen met Koen, omdat hij niet alleen onze vriend is, maar tevens omdat wij zijn strijd en missie herkennen.

Ook wij hebben jarenlang geworsteld met voeding en ons zelfbeeld. Deze minachting zorgde voor ongezonde eet- en leefpatronen. We aten soms niks of weinig, werden vastgehouden door continue gedachten over wat gezond was en wat niet, hoe we ongezonde voeding moesten compenseren door niet te eten, weinig te eten, ultra gezond te eten of extra hard te sporten.

Ik (Saonah) heb vorige week een lichte spijkerbroek gekocht en realiseerde me, dat ik dat nooit eerder heb gedaan, omdat het onder vriendinnen een bekend 'feit' was dat je benen hier te dik in uitkomen. En zo droeg ik jarenlang alleen maar zwarte skinny jeans. Het zijn die regels en stemmen van de dieetcultuur die zorgen voor een disbalans in onszelf. Hoe we onszelf voeden, hoe we over onszelf denken en dus ook hoe we daar naar handelen.

Inmiddels hebben we geleerd om onszelf voor de volle 100% te accepteren. Dat iedere cel en oppervlakte van ons, van binnen en buiten, goed is zoals het is. Hieruit zijn nieuwe gezonde gewoontes ontstaan, en een gezonde intuïtieve relatie met voeding. Waar Koen jullie gaat leren hoe je intuïtief eet, leren wij jou hoe je zonder schuldgevoel kunt leven en hoe jij jezelf totaal kunt accepteren.

Scroll verder

Gebruik jij eten als verdoving? Kun je niet een koekje eten maar gaat het hele pak eraan? Voel je je schuldig als je ongezond eet? Sla je vaak door in gezond/ongezond eten?

liefde

BELOFTE

Na deze cursus is voeding niet langer een constante strijd voor je. Je weet exact wat je lichaam nodig heeft, hoe je afscheid neemt van emotie-eten en hoe je liefdevol jezelf kunt voeden.

 

 • Je kunt altijd 100% genieten van wat je eet, zonder schuldgevoel
 • Je kunt snacken zonder jezelf propvol te stoppen
 • Je eet en leeft gebalanceerd
 • Je krijgt geen stress meer van 'ongezonde' voeding
 • Je maakt gezonde keuzes omdat je het wilt, niet omdat het moet
 • Je compenseert niet langer
 • Je voelt je vrijer, omdat je los bent gekomen van de obsessie met eten
 • Je hebt volop energie
 • Je maakt je niet meer druk om wat anderen van je vinden
 • Je bent milder voor jezelf
 • Je hebt meer tijd over op je dag
 • Je durft weer kleding aan te trekken zonder angst
 • Je weet hoe je gebalanceerde maaltijden ontwikkelt

Ga met ons aan de slag deze 6 weken en gun jezelf dit cadeau. Zie het als bewijs naar jezelf toe dat je nu echt wilt veranderen en doorpakken. De transformatie die jij na afloop gaat ervaren is het 100% waard.

Meld je nu nog aan voor deze no-brainer. Het komt niet meer terug voor deze prijs.

Meld me aan!

Deze cursus zorgt ervoor dat niet alleen de relatie met voeding en jezelf verbetert, maar daardoor ook de relaties met anderen om je heen.

Hoe zou het zijn als je niet meer dagelijks stil hoeft te staan bij wat je eet en hoe jij je daarover voelt? Wat als je alles durft te dragen? Hoe zou je leven zijn als je echt helemaal 100% jezelf durft te zijn en te laten zien? Hoeveel energie en tijd zou je besparen? Wij bieden jou alle tools, alle lessen, alle inspiratie en een motiverende omgeving met like-minded mensen om boven jezelf uit te stijgen.

Feature

Iedere week toegang tot twee waardevolle online Live lessen + coaching in de vorm van een Q&A

Feature

Leren hoe je intuïtief en mindful eet, hoe je gezonde gebalanceerde maaltijden creëert + receptenbundel

Feature

Inzicht krijgen in jouw denkpatronen, overtuigingen en gevoelswereld. Je leert stoppen met emotie- en binge-eating

Feature

Toegang tot workout video's, feedback op eetdagboek, tips en tricks voor meer leven vanuit je eigen waarden en nog veel meer

Reviews

Wat vorige cursisten zeggen

M.B .
Ik vind jullie echt top! Had eerst zoiets van, moet ik deze cursus wel doen, maar het is elke cent absoluut waard! Het brengt me zoveel meer dan ik had verwacht
R.V .
Jullie waren fijn, de set up van de ochtendmeditaties was fijn. De groep was fijn. De afterglow is fijn. En ja, het was soms ook even hard werken, met een goede spiegel hier en daar, en dat is denk ik het belangrijkste geweest, in een vertrouwde omgeving groeien. Dank!
A.J .
De cursus voldeed zelfs meer dan aan mijn verwachtingen. Ik had niet verwacht dat de begeleiding zo diep zou gaan.

Ons unieke aanbod

 

Nourish

Hiermee volg jij de 6-weekse cursus die start op maandag 11 oktober. Wees er snel bij, want vol = vol. 

 

 • Je hebt toegang tot 12 waardevolle transformerende Live lessen van een health coach, een mindset coach en een emotie coach
 • Je wordt omringd met gelijkgestemden die hetzelfde traject aangaan
 • Je ontvangt diepere inzichten en tools in je mentale- en emotionele welzijn
 • Je leert hoe je intuïtief en mindful kunt eten
 • Je leert hoe je in drukke tijden toch gezond kunt blijven eten
 • Je weet exact hoe je gezonde en gebalanceerde maaltijden maakt
 • Je leert los te komen van conditioneringen en verwachtingen vanuit de maatschappij
 • Je leert om je lichaam te accepteren, zodat jij vol zelfvertrouwen door het leven kunt gaan
 • Je ontvangt van onze health coach feedback op je eetdagboek

€ 333 € 499

Meld je nu aan!

Eenmalige investering