Tofu 'eier' salade

te

Wat heb je nodig?

  • 400 gram tofu, zonder vocht
  • 8 theelepels vegan mayonaise
  • 2 theelepels edelgistvlokken
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel (of meer) kala namak/zwart zout
  • snufje zwarte peper
  • 1 tot 2 stengels bos ui
  • getoast brood naar keuze
  • tomatenplakjes ter garnering

Wat moet je doen?

Snij de tofu in hele kleine blokjes
In een medium kom mix je de mayonaise, edelgistvlokken, mosterd, kurkuma, zout en peper tot het creamy is. Voeg hierna de bosui toe en meng goed door elkaar.
Voeg de tofu toe en meng alles met een spatel tot je een eier salade achtige structuur krijgt.
Beleg je sneetjes brood met het mengsel en top af met de tomaten. 

*Recept ontwikkelt door chefkok Raul Dhanani

 

te2