Choco haverrepen

babylove

Als je nog geen genoeg hebt gehad van de opdrachten dan hebben we hier nog een leuke voor je:

Sta vroeg op. Ga direct naar een mooie plek in de natuur. Maak een lekkere wandeling en zorg ervoor dat je ontbijt mee hebt genomen. Eventueel ook een thermoskan koffie of thee. Zoek een mooie plek uit en ga hier ontbijten. Geloof ons, er niks magischer dan zo je dag starten. Vooral op een zonnige dag.

Dit recept is echt top voor als je liever ontbijt tijdens die wandelingen in de natuur of als je 's ochtends niet lang in de keuken wilt staan. Daarnaast hebben we zowel fruit áls groenten hierin verwerkt. 


Wat heb je nodig?


Voor de bodem en crumble:

  • 2,5 cup havermout 
  • 1 handvol noten
  • 1,5 rijpe banaan
  • Eventueel wat agave siroop


Voor de chocolade-laag:

  • 1,5 rijpe banaan
  • Halve courgette 
  • 5 medjoul dadels zonder pit
  • 2 grote eetlepels pindakaas 
  • 1/2 cup cacao poeder
  • Snufje zout
  • Dopje vanille-extract 


Wat moet je doen?


Verwarm je oven voor op 180 graden. Maal de havermout fijn in je keukenmachine. Voeg vervolgens de noten toe en de bananen. Pak een ovenschaal of bakvorm en bedek deze met 3/4 van het mengsel. 


Vervolgens maak je de chocoladelaag door ook alles te blenden. Giet deze dan over de haverlaag. Je laatste laag maak je door de rest van het haverdeeg te verkruimelen bovenop de chocolade laag. Zet in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Laat helemaal afkoelen en snij in repen. 


Ps. Je kunt ipv de crumble ook lekker wat pinda's of noten erover heen doen!

 

 

 

lekkah

Dan is het nu tijd voor het allerlaatste ontbijtrecept. It's a fun one <3

Let's go