Cinnamon rolls met croissant deeg

lekkerr

De geur van versgebakken broodjes, een kop koffie. Rust. Balans is waar wij voor staan, óók wat voeding betreft. Daarom hebben we vandaag een wellicht iets minder voedzaam recept maar alsnog voedzaam en heerlijk. 


Vegan cinnamon rolls met cashew crème


Voor de cinnamon rolls:

  • 1 blik croissantjes deeg (wij halen meestal die van de lidl)
  • 1 eetlepel boter
  • Halve eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels agave siroop


Voor de cashewcreme:

  • 100 gram cashewnoten ongeroosterd en ongezouten
  • 50 milliliter water
  • Agave siroop naar smaak


Wat moet je doen? 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de boter met de kaneel en de siroop goed door elkaar. Rol het croissantdeeg uit, verdeel het kaneelmengsel over de hele vlakte en rol luchtig weer dicht (luchtig is heel belangrijk in deze). Vervolgens snij je de rol in kleine rolletjes. Leg ze nu in een ovenschaal met bakpapier. 


Bak ze voor ongeveer 15 tot 20 minuten, keer ze halverwege om. Ze moeten aan beide kanten goudbruin zijn.


Doe alle ingrediënten voor de cashewcreme in een blender en blend net zo lang tot het een gladde massa is. Giet in een bakje en zet in de koelkast zodat het iets op kan stijven. 


Als de cinnamon rolls klaar zijn, kun je ze aftoppen met de cashew crème.

P.S. Heb je geen blender of ben je allergisch voor cashewnoten? Je kunt een vegan creamcheese kopen en deze mengen met agave of poedersuiker.